Oulujoen reitti ry

Tilaa

Vaiettu joki -kirja 

Lue lisää kirjasta kuvaa klikkaamalla

Taidehuutokaupan kaikkien teosten kuvat ja kuvia myydyistä teoksista jokien varsilla pääset katsomaan täältä

Vesistötekopalkinto kalatiesuunnittelija Jukka Jormolalle ja Hupisaarten purot -projektille.

 

 

 

Oulujoen vesistöalueen asioissa ansioitumisen johdosta jaetaan jälleen Vuoden vesistötekopalkinto. Tällä kertaa tunnustuspalkinnon saa vaelluskalojen ohitusuomien suunnittelija ja visionääri Jukka Jormola ansioistaan luonnonmukaisten ohitusuomien suunnittelusta Oulujoella ja Kainuun virroilla. Hän on tuonut uutta näkemystä ja uskoa vaelluskalojen palauttamiseen Oulujoen vesistöalueelle.

 

Yhteisötunnustus myönnetään Hupisaarten purot hankkeelle. Se on jo vuosien ajan hyvin merkittävällä tavalla palauttanut Ouluun eläviä virtavesiä, joissa on käynnistynyt vaelluskalojen, etenkin meritaimenen poikastuotantoa. Nämä elämään heränneet purot ovat saaneet kaupunkilaisten ja vieraidenkin keskuudessa hyvin myönteistä huomiota ja lisänneet kiinnostusta virtavesiluontoa kohtaan. Tunnustus jaetaan keskeisille toimijoille: ELY-keskukselle, Lukelle, Oulun Energialle ja Oulun kaupungille.

 

Vesistötekopalkinnot jaetaan Hupisaarten purojen ja Merikosken illassa keskiviikkona 3.5. klo 18 Aleksinkulmassa Oulussa. Tilaisuudessa saadaan uusinta tietoa näistä hankkeista. Laulaja Mikko Koskela esiintyy.

 

Tunnustuksen jakaa Oulujoen reitti ry:n hallitus.

Jaa